Per què la independència va fracassar i per què encara és possible (Los libros de la Catarata ;, 2021)
"1 d octubre de 2017: les imatges de la policia espanyola apallissant votants inunden televisions i webs de tot el planeta, el món espera un missatge clar. Ens sumem a l'onada de simpatia internacional que ha generat la violència policial del matí? O donem força al vot i al resultat, que tot indica que serà rotundament a favor de la independència de Catalunya? Què és més important, el que ha passat fora de les urnes o el que hi ha dins de cada urna? La decisió és difícil. Adrià Alsina explica les decisions dels líders i la comunicació de l'independentisme durant 2017, li dona la volta a alguns mantres del procés i proposa una estratègia per arribar més forts i més convençuts la propera vegada. Per aprendre i fer-ho millor, l'autor agafa tant les millors idees dels grans pensadors com les estratègies que més bé han funcionat en altres processos de canvi sobtat de poder, des de les revolucions franceses i americana fins als casos d'Escòcia o Quebec. Què tenen a veure els extraterrestres amb els estats? Què podem aprendre de Kim Jong-Un? Què ens indica el protagonisme de la ràdio en la revolució portuguesa de 1974? Com es poden aprofitar les sentències europees? Quanta gent necessitem? Què s'ha de dir en un discurs de proclamació d'independència? Tot això i molt més per tornar-ho a fer, però, aquest cop, fer-ho millor." (contracubierta).